وبلاگ شخصی قادر روحی جناقرد کارشناس ارشد مهندسی عمران - سازه | ||||||||||||||||||
http://joojoo123.blogfa.com/
[ چهارشنبه 92/9/20 ] [ 10:12 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
[ شنبه 92/9/16 ] [ 7:54 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
آیـا میـدانستیـد ؟! [ شنبه 92/9/16 ] [ 7:52 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
گــروه ها و تیــم های جام جهــانی برزیل در یک نگــاه در صورت باز نشدن تصاویربروی عکس ها Right Click کنید و گزینه Reload Image یا Show Picture را انتخاب نمایید مراسم قرعهکشیمراسم قرعهکشی رقابتهای جام جهانی فوتبال برزیل در سال 2014 برگزار شد. 32 تیم از پنج قاره جهان در 8 گروه به مصاف هم میروند. همه گروهها و تیمهای جام جهانی به همراه اطلاعاتی جالب در این گزارش تصویری: گروه A: برزیلبرزیل با کسب 5 عنوان قهرمانی جهان در سالهای 1958، 1962، 1970، 1994 و سال 2002 اینبار در خانه خود میزبان رقابتهای جام جهانی هستند. هرچند ستارگان برزیلی بدون انجام بازیهای مقدماتی وارد این رقابتها میشوند، اما در جریان دیدارهای جام کنفدراسیونها تواناییهای خود را به نمایش گذاشتند.
گروه A: کرواسیکرواسی که برنده مرحله حذفی اروپا (پلیآف) است با تنها 4 حضور جهانی حتی یک رتبه سوم را در سال 1988 نیز در پرونده خود دارد.
گروه A: مکزیکمکزیک که برنده مرحله حذفی آمریکای شمالی و اقیانوسیه است با 15 بار حضور در جام جهانی در میان تیمهای آمریکای شمالی رکورددار است. مکزیکیها دوبار در سالهای 1970 و 1986 تا مرحله یک چهارم نیز پیشرفتهاند.
گروه A: کامرونکامرون برنده مرحله سوم رقابتهای قاره آفریقا با 7 حضور در جام جهانی یک بار در سال 1990 به مرحله یک چهارم نهایی رسید.
گروه B: اسپانیاشاگردان دلبوسکه در رقابتهای مقدماتی با کنار زدن فرانسه به عنوان سرگروه مستقمیا راهی برزیل شدند. ملی پوشان اسپانیایی باید در برزیل از عنوان قهرمانی جهان خود که در رقابتهای سال 2010 در آفریقای جنوبی تصاحب کردند، اکنون دفاع کنند. آیا سیستم"تیکی تاکی" بار دیگر از این بوته آزمایش موفق عبور خواهد کرد؟
گروه B: شیلیتیم سوم آمریکای جنوبی با 9 حضور در جام جهانی حتی یک بار در گذشته نیز موفق به کسب عنوان سومی در سال 1962 هم شده است.
گروه B: استرالیااسترالیا به عنوان تیم دوم گروه "B" مرحله گروهی آسیا به جام جهانی راه یافت. استرالیا سابقه 5 حضور در جام جهانی را دارد و در سال 2006 در مرحله یک هشتم متوقف شد.
گروه B: هلندنائب قهرمان جهان بعد از رقابتهای قهرمانی اروپا، وضع خوبی نداشت. از موقعی که "ژنرال" وانگال سکان تیم را در دست گرفت، نارنجیها با اقتدار در گروه دی اروپا مستقیما به جام جهانی راه یافتند. ستارگان هلندی به غیر از یک بار عنوان قهرمانی اروپا، همواره با دست خالی از رقابتهای بینالمللی بازگشتهاند. آیا این بار با "ژنرال" طلسم میشکند؟
گروه C: یونانیونانیها با پیروزی در بازیهای پلیآف به جام جهانی راه یافتند. تیم ملی یونان به غیر از سه حضور برگ دیگری در پرونده خود ندارد.
گروه C: کلمبیاتیم دوم آمریکای جنوبی در دیدارهای مقدماتی در حالی که در نیمه نخست با نتیجه 3 بر صفر در مقابل شیلی عقب بود در نیمه دوم بازی را به تساوی کشاند و با کسب یک امتیاز مورد نیاز راهی برزیل شد. کلمبیا با 5 حضور در رقابتهای جهانی تنها یک بار وارد مرحله یک هشتم نهایی شده است.
گروه C: ژاپنتیم اول گروه "B" در آسیا پنجمین حضور خود در جام جهانی را جشن میگیرد. نماینده آسیا دوبار در سالهای 2002 و 2010 تا مرحله یک هشتم نیز پیش رفت.
گروه C: ساحل عاجساحل عاج برنده مرحله سوم رقابتهای قاره آفریقا به غیر از سه حضور در جام جهانی برگ دیگری در پرونده خود ندارد.
گروه D: ایتالیاشاگردان سزار پراندلی به همراه ماریو بالوتلی "پسر شرور" تیم در گروه دوم قاره اروپا مستقما به جام جهانی راه یافتند. نائب قهرمان اروپا تاکنون 4 بار در سالهای 1934، 1938، 1982 و 2006 نیز قهرمانی جهان را تصاحب کرده است. ایتالیا با 18 بار حضور در رقابتهای جهانی رکورددار است.
گروه D: انگلیسیاران وین رونی به عنوان تیم اول گروه خود مستقیما عازم برزیل شدند. انگلیس هرچند به عنوان "زادگاه فوتبال" تاکنون در 14 جام جهانی حضور داشته، اما فقط یک بار در سال 1966 موفق به کسب عنوان قهرمانی شد.
گروه D: اوروگوئهاروگوئه به عنوان تیم پنجم آمریکای جنوبی کارش به بازیهای پلیآف کشید از بخت خوش در مقابل اردن براحتی گذشت. تیم ملی اروگوئه تاکنون 12 بار در جام جهانی حضور داشته و دو بار در سالهای 1930 و 1950 بر جام بوسه زده است.
گروه D: کاستاریکاتیم دوم آمریکای شمالی به غیر از چهار حضور در رقابتهای جام جهانی امتیاز دیگری در پروندهاش ندارد.
گروه E: فرانسهفرانسه در گروه دشوار با اسپانیا، قهرمان جهان قرار گرفته بود و به عنوان تیم دوم در پلیآف با کمک ستاره خود فرانک ریبری پس از شکست در بازی آول در خانه خود به پیروزی دست یافت و راهی برزیل شد. فرانسه تجربه 14 جام جهانی را دارد و در سال 1998 بر جام بوسه زد.
گروه E: سوئیسآلپنشینان سوئیسی تاکنون 10 بار در جام جهانی حضور داشتهاند و حتی در سالهای دور 1934، 1938 و 1954 تا مرحله یک چهارم نهایی نیز پیش رفتند. شاگردان هیتزفلد، در این دوره به عنوان سرگروه مستقیما راهی برزیل شدند.
گروه E: اکوادورتیم چهارم آمریکای جنوبی بعد از جام جهانی سال 2006 که به مرحله یک هشتم نهایی رسید، حالا بار دیگر و در مجموع برای سومین بار در جام جهانی حضور مییابد.
گروه E: هندوراستیم سوم آمریکای شمالی به غیر سه حضور در جام جهانی برگ دیگری در پروندهاش دیده نمیشود.
گروه F: آرژانتینآرژانتینکه دو عنوان قهرمانی جهان در سالهای 1978 و 1986 را تصاحب کرده است، با سوپراستار خود لئونیل مسی همه رقبا در آمریکای جنوبی را پشت سر گذارد. تیم اول آمریکای جنوبی 16 حضور در رقابتهای جام جهانی را در کارنامه خود دارد.
گروه F: نیجریهنیجریه برنده مرحله سوم رقابتهای قاره آفریقا با 5 حضور در جام جهانی دو بار در سالهای 1994 و 1998 به مرحله یک هشتم راه یافت.
گروه F: ایرانملیپوشان ایران با پیروزی یک بر صفر در مقابل کره جنوبی مستقیم و به عنوان سرگروه به جام جهانی راه یافتند. نماینده آسیا با 4 حضور در رقابتهای جام جهانی (آخرین بار در سال 2010) از مرحله گروهی فراتر نرفته است.
گروه F: بوسنی و هرزهگوینتیم بوسنی و هرزهگوین اولین حضور خود را در جام جهانی جشن میگیرد.
گروه G: آلمانتیم ملی آلمان بدون شکست و به عنوان سرگروه مستقیما راهی برزیل شد. این شانزدهمین بار است که ژرمنها در رقابتهای جام جهانی پا به میدان میگذارند. تیم ملی آلمان سه عنوان قهرمانی جهان در سالهای 1954، 1974 و 1990 را تاکنون تصاحب کردهاست.
گروه G: ایالات متحده آمریکاشاگردان یورگن کلینسمان به عنوان تیم اول آمریکای شمالی به برزیل میروند. ملی پوشان آمریکا با ده حضور در جام جهانی در بیش از هفت دهه پیش یعنی در سال 1930 عنوان سومی جهان را به دست آوردهاند.
گروه G: پرتغالپرتغال موفق نشد در بازیهای مقدماتی بهعنوان سرگروه مستقیما به جام جهانی برود و کارش به دیدار پلیآف در مقابل سوئد کشیده شد. در دوئل ابراهمیویچ و رونالدو، دو ستاره تیمهای ملی سوئد و پرتغال، این رونالدو بود که به نوشته رسانهها با 4 گل در دو دیدار "یک تنه" پرتغال را به جام جهانی برد.
گروه G: غناغنا برنده مرحله سوم رقابتهای قاره آفریقا با سه حضور در سال 2010 به مرحله یک چهارم نهایی رسید.
گروه H: بلژیکبا کار خوب بر روی جوانان، بلژیکیها موفق شدند در سالهای گذشته در رتبهبندی فیفا در ردههای بالا جای بگیرند. تیم بلژیک تاکنون 12 حضور در جام جهانی داشته است که برای آخرین بار در سال 2002 بود. بلژیکیها بهغیر از کسب یک عنوان چهارم در سال 1986 پروندهاشان اما خالی است.
گروه H: روسیهروسیه بهعنوان سرگروه رقابتهای قاره اروپا مستقیما به جام جهانی راه یافت. روسها تاکنون 3 بار در جام جهانی حضور داشتهاند که آخرین بار در رقابتهای سال 2002 بود. پرونده روسها تنها یک عنوان چهارمی در سال 1966 را نشان میدهد.
گروه H: کره جنوبیتیم دوم در گروه "A"رقابتهای قاره آسیا با 9 حضور در جام جهانی در میان دیگر تیمهای آسیایی بیشتر با حال و هوای جام جهانی آشناست. کرهایها به عنوان تنها تیم آسیایی یک عنوان چهارمی را که در سال 2002 به دست آوردند، در پرونده خود دارند.
گروه H: الجزایرالجزایر برنده مرحله سوم رقابتهای قاره آفریقا به غیر از چهار حضور برگ دیگری در پرونده خود ندارد. [ شنبه 92/9/16 ] [ 7:50 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
گزارش تصویری: کوهنوردی روحانی + بازی تیمی دایی و فردوسی پور در صورت باز نشدن تصاویربروی عکس ها Right Click کنید و گزینه Reload Image یا Show Picture را انتخاب نمایید کوهنوردی حسن روحانی
فردوسی پور و دایی همبازی شدند تیم دانشگاه شریف در دیداری دوستانه تیم دانشگاه تهران را شکست داد.
[ شنبه 92/9/16 ] [ 7:47 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
زندگــی و مــرگ نلســون ماندلا، "پدر ملت" در صورت باز نشدن تصاویربروی عکس ها Right Click کنید و گزینه Reload Image یا Show Picture را انتخاب نمایید پدر نلسون ماندلا نام او را "رولیهلاهلا" گذاشته بود. نامی که در زبان محلی به معنای کسی است که خشم و ناآرامی برمیانگیزد. این نام بیمسما نبود زیرا مبارزات ماندلا، سالها خشم رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را برانگیخت. تولد یک مبارزچهره خندان نلسون ماندلا تصویری است که در ذهن جهانیان نقش بسته است. او در روز 18 ژوئیه 1918 در یک خانواده تمبو در روستای کوچک موزو در آفریقای جنوبی به دنیا آمد. ماندلا پس از تحمل تقریبا 30 سال حبس بالاخره در سال 1994 به عنوان اولین رئیس جمهور سیاه پوست کشورش انتخاب شد. وکیل سیاه پوستانماندلا پس از طی دوران مدرسه، تحصیلات خود را در رشته علوم قضایی آغاز کرد و در دورهی دانشجویی از فعالان سیاسی علیه نظام تبعیضنژادی بود. وی ددر سال 1952 در اولین دفتر وکالتی که مختص سیاهپوستان بود، آغاز بهکار کرد. آپارتایددوران کودکی و جوانی نلسون ماندلا تحت تاثیر نظام تبعیضنژادی بین سفیدپوستان و سیاهپوستان قرار گرفت. ماندلای بوکسورماندلا در دوران جوانی عاشق بوکس بود. او میگفت: «در رینگ بوکس، رنگ پوست، نژاد، رتبه و ثروت نقشی ندارند.» ماندلا در دورهی محکومیت زندان نیز لحظهای از ورزش و حفظ سلامت جسمی غافل نماند و تا آنجایی که امکان مییافت به تمرینات بدنی میپرداخت. محکومیت به حبس ابددر سال 1964 میلادی نلسون ماندلا به همراه چند فعال دیگر سیاسی به اتهام فعالیت علیه رژیم آپارتاید محاکمه شد. او در این محاکمه که به "ریونیا" شهرت یافت، به حبس ابد محکوم شد. نیروی پلیس در حال عقبراندن جمعیتی است که در مقابل ساختمان دادگاه تجمع کردهاند.
سالهای زندانزندگی در 5 متر مربع؛ ماندلا 18 سال از 27 سال دوران زندان خود را در این سلول گذراند. او زندانی شماره 46664 بود. ماندلا پس از آزادی در بارهی این دوران گفت: «در زندان من فقط به عنوان این شماره شناخته میشدم.» ادامه مبارزهدر همه سالهایی که ماندلا در زندان بسر برد، همسرش وینی ماندلا (نفر وسط) به مبارزه ادامه داد و به یکی از رهبران مبارزه در برابر حکومت اقلیت سفیدپوست بدل شد. همبستگی جهانیمبارزه با رژیم آپارتاید با همبستگی جهانی همراه بود. در سال 1988در ورزشگاه ویمبلی لندن به مناسبت 70 سالگی ماندلا کنسرتی به منظور جمعآوری کمک مالی برگزار شد. ستارگان مشهور دنیای موسیقی پاپ در حضور بیش از 70 هزار نفر کنسرت 10 ساعتهای را اجرا کردند که در 60 کشور جهان مستقیما پخش شد. آزادیماندلا بالاخره در روز 11 فوریه سال 1990 پس از 27 سال از زندان آزاد شد. او به همراه وینی ماندلا همسر سابقاش هنگام آزادی مشتهایشان را به علامت مبارزه و پیروزی گره کردند. بازگشت به عرصه سیاستماندلا بهعنوان رهبر کنگره ملی آفریقا (ANC) در ماه مه سال 1990 گفتوگوها با فردریک ویلیم دکلارک، رئیس جمهور وقت آفریقای جنوبی را آغاز کرد. این گفتوگوها راهگشای آفریقای جنوبی عاری از نظام تبعیضنژادی آپارتاید شد. هر دو شخصیت در سال 1993 به خاطر تلاشهایشان برای آشتی ملی، جایزه نوبل صلح را دریافت کردند.
همرزمان ماندلااولیور تامبو (سمت چپ) و والتر سیسولو (سمت راست) جزو اولین همرزمان ماندلا بودند. آنها در سال 1944 میلادی شاخه جوانان کنگره ملی آفریقا را تاسیس و حرکات اعتراضی علیه رژیم آپارتاید را هماهنگ کردند. سیسولو به همراه ماندلا به حبس ابد محکوم شد و تامبو 30 سال در مهاجرت زندگی کرد. این سه نفر پس از سال 1990 رهبری کنگره ملی را بدست گرفتند. ادای سوگند به عنوان رئیس جمهورروز 10 مه سال 1994 روزی تاریخی برای آفریقای جنوبی بود. ماندلا در نخستین انتخابات دمکراتیکی که در این کشور برگزار شد به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و سوگند یاد کرد. او تا سال 1999 در این مقام فعالیت کرد. پس از او تابو امبکی رئیس جمهور آفریقای جنوبی شد. آشتی ملی بهجای انتقامماندلا با هدف روشنگری جنایتهای دوران آپارتاید در سال 1996 کمیسیون "حقیقتیابی و آشتی ملی" را ایجاد کرد. رئیس این کمیسیون اسقف دزموند توتو تعیین شد. کار این کمیسیون بدون انتقاد نماند. بسیاری از قربانیان عدم مجازات افرادی که حتی رسما به جنایات خود اعتراف میکنند را نمیپذیرند. راهگشای جام جهانی 2010روز 15 ماه مه سال 2004 میلادی قرعه برگزاری جام جهانی فوتبال در سال 2010 بنام آفریقای جنوبی افتاد. شادی سراسر آفریقای جنوبی را فرا گرفت و مردم از زحمات ماندلا برای آوردن این جشن بزرگ ورزش به کشورشان سپاسگزاری کردند. این نخستین جام جهانی بود که در قاره آفریقا برگزار میشد. سایهای سیاه بر رنگین کمانآفریقای جنوبی میخواهد جمهوری رنگین کمان نژادها باشد. اما در سال 2008 درگیریهای نژادی و قومی بر این کشور سایه افکند. در آن هنگام بسیاری از خود پرسیدند: آیا ایده "جمهوری رنگینکمان نژادها" که قرار بود مردمان این سرزمین در یک همزیستی توأم با صلح و آرامش زندگی کنند، شکست خورده است؟
جشنی جهانیدر سالروز تولد نلسون ماندلا برنامهها و کنسرتهای متعددی در سراسر جهان، به ویژه در زادگاه او، آفریقای جنوبی برگزار میشود. در این روز مردم جهان فراخوانده شدهاند که به پاس تلاش 67 ساله ماندلا در راه صلح و آزادی، 67 دقیقه دست به کاری خیر بزنند. ماندلای پدربزرگنلسون ماندلا در واپسین سالهای عمرش کمتر در انظار عمومی ظاهر میشد و بیشتر وقت خود را در جمع خانواده میگذراند. تصویری از جشن تولد 93 سالگی او در کنار نوهها و نتیجههایش. وداعنلسون ماندلا? عصر پنجشنبه (14 آذر? 5 دسامبر) در سن 95 سالگی درگذشت. او به خاطر تحمل بیش از 27 سال حبس در راه مبارزه علیه حکمروایی اقلیت سفیدپوست و تلاش برای بازپسگیری حقوق ازدسترفته سیاهپوستان آفریقای جنوبی? به «نماد آزادی? عدالت? شکیبایی و کرامت» در این کشور و سراسر جهان تبدیل شد. ماندلا از چهرههای فراموشنشدنی تاریخ معاصر جهان به شمار میرود. [ شنبه 92/9/16 ] [ 7:31 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
تــرول (36)، تــو مخــی هــای خنـــده دار ! در صورت باز نشدن تصاویربروی عکس ها Right Click کنید و گزینه Reload Image یا Show Picture را انتخاب نمایید
[ سه شنبه 92/9/12 ] [ 8:18 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
[ یکشنبه 92/9/10 ] [ 7:23 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
این 7 نفر در 20 سالگی چه میکردند؟
"سیاست پالیسی میک" با انتشار گزارشی به فعالیتها و آنچه رئیس جمهوری آمریکا، صدر اعظم آلمان، رهبر کره شمالی، رئیس جمهوری ایران، رئیس جمهوری روسیه، نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهوری سوریه در سن 20 سالگی به آن مشغول بودند پرداخته شده است.
اوباما پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه کلمبیا در سال 1983 در رشته علوم سیاسی، به شیکاگو رفت و آنچنان که گفته میشود به موسسههای خیریه برای کمک به افراد کمدرآمد پیوست. او پیش از آنکه در سال 1988 به دانشکده حقوق هاروارد برود، کمی به خودش توجه کرد و ضمن انجام چند سفر، به دیدار خانوادهاش در کنیا رفت.وی همچنین پیش از آنکه برای اتمام درسش به دانشگاه کلمبیا در نیویورک برود، دو سال را در دانشکده اکسیدنتال سپری کرد.
پوتین بر آن بود تا پیش از آنکه دوره تحصیلاتش در دانشگاه را به اتمام برساند در بخش سرویس های جاسوسی فعالیت کند. وی پس از آنکه مدرکش را در رشته حقوق دانشگاه مرکزی لنینگراد دریافت کرد، در آژانسهای امنیتی روسیه مشغول به کار شد. در آنجا پوتین نخست به عنوان رئیس دبیرخانه شد و سپس به عضویت سازمان مقابله با جاسوسی درآمد و پس از آن وارد دورههای آموزش عملیات شد. او پس از آنکه تحصیلات تکمیلیاش را به اتمام رساند به مدت 10 سال به عنوان افسر اطلاعاتی مشغول به کار شد.
او با نخستین همسرش «اوریچ» که یک دانشجوی فیزیک بود در سال 1974 در دانشگاه لیپزیک زمانی که مرکل تنها 20 سال داشت، آشنا شد. مرکل با همسر نخستش در سال 1977 ازدواج کرد و به طور جداگانه زندگی را آغاز کردند زیرا اگر آنها میخواستند با یکدیگر زندگی کنند باید به طور کامل قوانین نظام وقت آلمان را رعایت میکردند.
اسد 20 سالگیاش را با تحصیل در علم پزشکی در دانشگاه دمشق گذراند و در سال 1988 فارغالتحصیل شد. در حالی که وی برای پزشک شدن درس میخواند و دوره کارورزی خود را به عنوان چشمپزشک در بیمارستان نظامی در خارج از دمشق طی میکرد، هیچ برنامهای برای ورود به دنیای سیاست نداشت. برادر بزرگتر وی باسل، کسی بود که پس از پدرش قدرت را در اختیار میگرفت اما پس از مرگ باسل در تصادف رانندگی، بشار به عنوان جانشین پدرش معرفی شد.
کامرون پس از فارغالتحصیلی از دانشکده براسنوس آکسفورد لندن با دریافت مدرک شاگرد اولی، به مدت 5 سال در مرکز تحقیقاتی حزب محافظهکار مشغول به فعالیت بود.
اغلب مسائل زندگی جونگ اون بهویژه جوانی وی و حتی سال تولدش محرمانه و رمزآلود است. وی در دانشگاه نظامی کیم ایل سونگ حضور داشت و گفته میشود که پیش از 30 سالگی به عنوان همراه کیم جونگ ایل، پدرش و رهبر سابق کره شمالی در بخشهای نظامی حضور داشته است. زمانی که وضعیت سلامت پدرش بد شد، کیم به یک ژنرال نظامی 4 ستاره و رئیس کمیته مرکزی ارتش در حزب کارگر تبدیل شده بود و از اعضای کمیته مرکزی آن محسوب میشد.
وی پس از آنکه مدرک کارشناسی خود را در رشته حقوق قضایی در دانشگاه تهران گرفت، به شهرهای مختلف ایران سفر کرد و به ایراد سخنرانیهایی علیه شاه و در حمایت از آیتالله خمینی پرداخت. فعالیتهای وی منجر به آن شد که روحانی ایران را ترک کند و به رهبر ایران که آن زمان در پاریس در تبعید بود، بپیوندد.
[ شنبه 92/9/9 ] [ 8:7 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
شهیدی که عکس یک زن بر بدنش خالکوبی شده بود!روایتی که محمد رعیتی از دوران جنگ از رزمندگان لشکر ویژه 25 کربلا می گوید...
پنهان کاریهای او شک بعضیها را برانگیخته بود. جزو غواصهایی بود که باید به عنوان اولین نیروهای خط شکن وارد خاک دشمن میشد. هر بار که میخواست لباسش را عوض کند میرفت یک گوشه، دور از چشم همه این کار را انجام میداد. روحیه ی اجتماعی چندانی نداشت. ترجیح میداد بیشتر خودش باشد و خودش.
من هم دیگر داشتم نسبت به او مشکوک شدم. بچهها برای عملیات خیلی زحمت کشیده بودند. هر چه تاکتیک مربوط به مخفی نگه داشتن اسرار نظامی بود را، پیاده کرده بودند. همه ی امور با رعایت اصل (اختفا و استتار) پیگری میشد، حتی اغلب سنگرها و مواضع ادوات را با شاخههای نخل پوشانده بودیم. با رعایت همه این اصول حالا در آخرین روزهای منتهی به عملیات، کسی وارد جمع ما شده بود که مهارت بالایی در غواصی داشت، منزوی بود و حتی موقع تعویض لباس، جمع را ترک میکرد و به نقطهای دور و خلوت میرفت. بعضی از دوستان، تصمیم گرفته بودند از خودش در اینباره سوال کنند و یا در صورت لزوم او را مورد بازرسی قرار دهند تا نکند خدای ناکرده، فرستندهای را زیر لباس خود پنهان کرده باشد. آن فرد هم بی شک آدم ساده و کم هوشی نبود، متوجه نگاههای پرسش گر بچهها شده بود. یک شب موقع دعای توسل، صدای نالههای آن برادر به قدری بلند بود که باعث قطع مراسم شد. او از خود بی خود شده بود و حرفهایی را با صدای بلند به خود خطاب میکرد. میگفت: «ای خدا! من که مثل اینها نیستم. اینها معصوم اند، ولی تو خودت مرا بهتر می شناسی... من چه خاکی را سرم کنم؟ ای خدا!» سعی کردم به هر روشی که مقدور است او را ساکت کنم. حالش که رو به راه شد در حالی که اشک هنوز گوشه ی چشمش را زینت داده بود، گفت: «شما مرا نمیشناسید. من آدم بدی هستم. خیلی گناه کردم، حالا دارد عملیات میشود. من از شما خجالت میکشم، از معنویت و پاکی شما شرمنده میشوم...» گفتم: «برادر تو هر که بودهای دیگر تمام شد. حالا سرباز اسلام هستی. تو بنده ی خدایی. او توبه همه را میپذیرد...» نگاهش را به زمین دوخت. گویا شرم داشت که در چشم ما نگاه کند. گفت: «بچهها شما همهاش آرزو میکنید شهید شوید، ولی من نمیتوانم چنین آرزویی کنم.» تعجب ما بیشتر شد. پرسیدم: «برای چه؟ در شهادت به روی همه باز است. فقط باید از ته دل آرزو کرد.» او تعجب ما را که دید، گوشه ی پیراهنش را بالا زد. از آن چه که دیدیم یکه خوردیم. تصویر یک زن روی تن او خالکوبی شده بود. مانده بودیم چه بگوییم که خودش گفت: «من تا همین چند ماه پیش همهش دنبال همین چیزها بودم. من از خدا فاصله داشتم. حالا از کارهای خود شرمندهام. من شهادت را خیلی دوست دارم، اما همهش نگران ام که اگر شهید شوم، مردم با دیدن پیکر من چه بسا همه ی شهدا را زیر سوال ببرند. بگویند اینها که از ما بدتر بودند...» بغضش ترکید و زد زیرگریه. واقعاً از ته دل میسوخت و اشک میریخت. دستی به شانهاش گذاشتم و گفتم: «برادر مهم این است که نظر خدا را جلب نماییم همین و بس.» سرش را بالا گرفت و در چشم تکتک ما خیره شد. آهی کشید و گفت: «بچهها! شما دل پاکی دارید، التماستان میکنم از خدا بخواهید جنازه ای از من باقی نماند. من از شهدا خجالت میکشم... .» آن شب گذشت. حرفهای او دل ما را آتش زده بود.حالا ما به حال او غبطه میخوردیم. دل با صفایی داشت. یقین پیدا کرده بودیم که او نیز گلچین خواهد شد. خدا بهترین سلیقه را دارد. شب عملیات یکی از نخستین شهدای ما همان برادر دل سوخته بود. گلوله ی خمپاره مستقیم به پیکرش اصابت کرد. او برای همیشه مهمان اروند ماند.
[ چهارشنبه 92/9/6 ] [ 10:10 صبح ] [ قادر روحی جناقرد ]
|
||||||||||||||||||
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : Pichak.Net ] |